Hvornår og hvordan blev alting til? Få spørgsmål har som dette været med til at sætte skel mellem ateister og troende. Men også internt blandt kristne kan man møde flere forskellige opfattelser af, hvordan spørgsmålet skal besvares – også selvom man er enige om, at Gud er altings ophav.
I denne bog bliver tre forskellige syn på forholdet mellem skabelse og naturvidenskab præsenteret: ungjordskreationisme, gammeljordskreationisme og evolutionær skabelse. Hver position bliver udfordret af repræsentanter for de to andre syn. Det er der kommet en spændende og tankevækkende samtale ud af.
FRA BOGENS EFTERORD AF PETER ØHRSTRØM
Denne bog betoner betydningen af samtalen mellem kristne, som ønsker at argumentere for den opfattelse, at kristen skabelsestro er fuldt forenelig med god, moderne praksis inden for naturvidenskaberne. Når denne samtale lykkes, vil den give den enkelte deltager i samtalen tid til at gennemtænke sin position og måske endda villighed til at justere det, som efter en nærmere videnskabelig og teologisk undersøgelse ses ikke at holde. Desuden vil den vellykkede samtale kunne styrke mulighederne for at svare på de angreb på kristen skabelsestro, som jævnligt dukker op.
SKRIBENTER
Ungjordskreationisme:
- Teologisk perspektiv: Peter Olsen
- Videnskabeligt perspektiv: Karlo Brondbjerg
Gammeljordskreationisme:
- Teologisk perspektiv: Kurt Christensen
- Videnskabeligt perspektiv: Lars Jødal
Evolutionær skabelse:
- Teologisk perspektiv: Jacob Munk
- Videnskabeligt perspektiv: Kresten Cæsar Torp