Forlagets omtale:
En biografi og skildring af Indre Missions mest kendt formand, hvis arbejde stadig bærer frugt.
Vilhelm Becks epoke er på så lang historisk afstand, at det er blevet muligt at skrive om ham uden den forudindtagelse, som tidligere skribenter på godt og ondt var præget af.
Vægten lægges på det, der var den røde tråd gennem Becks liv og virke: Han var og blev folkekirkepræst, og netop derfor måtte han også blive engageret i missionsarbejde. Han fyldte så meget i sin samtid, at han ikke bare var én af flere missionspræster, men han var missionspræsten!
Flere karakteristiske kendetegn ved dansk kirkeliv i dag kan føres tilbage til Vilhelm Beck. Hans høje vurdering af sakramenterne, det kristne fællesskab og det frivillige kirkelige arbejde har sat sine spor. Det samme har hans afvisning af tværkirkeligt samarbejde. Læserne vil sikkert opdag, at hans problemstillinger og praktiske forslag til løsninger er forbløffende aktuelle, trods den store afstand i tid.
I bogen møder vi også privatmanden Vilhelm Beck, der var selskabeligt anlagt og et udpræget familiemenneske. Sammen med sin selvstændige og trfaste kone, Nina Beck, byggede han et kærligt og udpræget åbent hjem op - prototypen på den åbne præstegaard.
Den 15. december 2000 forsvarede Kurt E. Larsen sin ph.d.-afhandling på Århus Universitets teologiske fakultet. Afhandlingen handler om Vilhelm Becks forhold til folkekirken. 'Vilhelm Beck - missionspræsten' bygger bl.a. på det store arbejde, der ligger til grund for ph.d.-afhandlingen.
Kurt E. Larsen har tidligere fået udgivet flere bøger med kirkehistoriske emner. Han har gennem en årrække virket som sognepræst og er nu lektor i kirkehistorie på Menighedsfakultetet i Århus